Veste bună pentru angajați! Vor putea primi tichete cadou de Paști!

Publicat: 15 mart. 2023, 13:56, de Teodora Dinu, în SOCIAL , ? cititori
<strong>Veste bună pentru angajați! Vor putea primi tichete cadou de Paști!</strong>

Angajatorii pot oferi tichete cadou de sărbători cu valoare de 300 de lei, fără a plăti vreo taxă către ANAF. Dacă această sumă este mai mare vor trebui să plătească impozit pe diferență.

Angajații pot primi tichete cadou în valoare de 300 de lei. Ele pot fi oferiți sub mai multe forme: fie sub formă de tichet cadou, fie sub formă de bani sau bunuri.

O schimbare importantă adusă de OUG 130 este cea referitoare la faptul că firmelor li se interzice să ofere tichete cadou persoanelor care nu sunt angajate. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi ajunge la 35.700 de lei.

Se pot acorda cadouri și în bani sau tichete, și în natură. Atunci, în vederea încadrării în limita neimpozabila de 300 de lei de persoană, se vor cumula.

Tichetele care ar putea fi acordate de Paşti sunt venituri neimpozabile. Ele nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei. Acestea trebuie însă  să fie prevăzute în contractul de muncă (colectiv sau individual) sau în regulamentul intern.

În cazul în care se acordă angajaților cadouri în bunuri, taxa pe valoarea adăugată din facturile de achiziție nu este deductibilă.

Potrivit ANAF, tichetele se pot acorda și în următoarele situații:

-cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie

-cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.

Anul acesta Paștele Ortodox este pe 16 aprilie, iar cel Catolic pe 9 aprilie. În fiecare an, de Paște, angajații beneficiază de câteva zile libere din partea statului. Anul acesta, românii se vor bucura de o adevărată minivacanță de Paște. Astfel, angajații vor avea trei zile libere de Paște 2023. Mai exact, românii vor fi liberi pe 14 aprilie, în Vinerea Mare, pe 16 aprilie, în prima zi de Paște, dar și luni, pe 17 aprilie, în a doua zi de Paște 2023.

Citește și:Tichete sociale 250 lei. Când este programată la plată a doua  tranșă din 2023