Veste bună pentru turiștii români: Zboruri directe către o destinație favorită de vacanță

Publicat: 19 iun. 2024, 07:12, de Vlad Stefan Orjan, în Turism , ? cititori
Veste bună pentru turiștii români: Zboruri directe către o destinație favorită de vacanță

Turiștii români au acum o nouă destinație de vacanță la doar un zbor distanță. Compania aeriană Wizz Air a anunțat lansarea unei noi rute directe, de la București la Izmir, cu zboruri operate de trei ori pe săptămână. Această nouă conexiune va îmbunătăți semnificativ opțiunile de călătorie pentru pasagerii români, oferindu-le acces direct către una dintre cele mai captivante destinații din Turcia.

„Acesta este un pas important pentru a îmbogăți opțiunile de călătorie ale pasagerilor noștri, oferind o conexiune directă către Izmir, un oraș care îmbină perfect istoria antică cu farmecul modern”, a declarat operatorul aerian. Izmir este cunoscut pentru coasta sa uimitoare, patrimoniul cultural bogat și piețele vibrante, făcându-l o destinație ideală pentru familii, cupluri și prieteni.

Călătorii pot explora ruinele antice ale Efesului, se pot plimba de-a lungul frumoasei promenade Kordon sau se pot răsfăța cu delicioasa bucătărie turcească. „Izmir promite o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii”, a adăugat Wizz Air.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat: „Suntem încântați să lansăm noua noastră rută din București către Izmir, o destinație care ne completează perfect rețeaua în continuă creștere. Izmir este un oraș vibrant și divers, care oferă ceva pentru fiecare călător. Suntem încrezători că pasagerii noștri vor aprecia confortul acestei rute directe și experiențele interesante care îi așteaptă în Izmir”.

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul

O veste și mai bună pentru călători este că românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei, cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzit, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile.

Acest decret simplifică semnificativ procesul de călătorie pentru turiștii români, făcând din Turcia o destinație și mai atractivă pentru vacanțele viitoare.