Vești bune pentru producătorii de cartofi: Investiție de 100 de milioane dolari în fabrica Star Foods de la Popești-Leordeni

Investiție PepsiCo de 100 de milioane de dolari în fabrica de snack-uri Star Foods din Popești-Leordeni, în urma căreia aceasta urmează să-și dubleze capacitatea de producție. O veste bună pentru producătorii români de cartofi, mai ales că o mare parte din materia primă provine din țară.

Investiția, care vizează un nou depozit automat, capabilități de automatizare și un nou masterplan în fabrica din Popești-Leordeni, ar urma să fie finalizată până în 2024, după cum susțin reprezentanții companiei.

Suntem încântați să anunțăm o nouă investiție în fabrica noastră de snack-uri din Popești-Leordeni. PepsiCo operează și investește în România de aproape 30 de ani și rămânem angajați să dezvoltăm în continuare businessul în țară. Fiind un centru de producție și distribuție pentru piețele din Europa Centrală și de Est, România reprezintă o piață esențială în Europa”, a declarat Silviu Popovici, Chief Executive Officer PepsiCo pentru Europa.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidând astfel rolul companiei de hub de producție și distribuție regional. Cel mai recent, anul trecut, a fost finalizat planul de investiții implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomirești, în valoare totală de 40 milioane de dolari, care a vizat îmbunătățirea liniilor de producție și un depozit complet automatizat, cu o valoare de 15 milioane de dolari, pe o suprafață totală de 15.000 m2 și cu o capacitate de producție de 550.000 de tone de produse finite pe an.

Produsele PepsiCo sunt vândute în peste 200 de țări. În 2021, PepsiCo a avut o cifră de afaceri de peste 79 de miliarde dolari, având în portofoliu alimente și băuturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...