Vezi dacă blocul tău e în pericol la cutremur. Lista imobilelor cu risc seismic II EXCLUSIV

Publicat: 08 mart. 2023, 07:45, de Ovidiu Zară, în Orașul meu , ? cititori
<strong>Vezi dacă blocul tău e în pericol la cutremur. Lista imobilelor cu risc seismic II EXCLUSIV</strong>

Peste 16.307 apartamente riscă să fie distruse la un seism majore. PUTEREA continuă să publice, în EXCLUSIVITATE, lista imobilelor din Bucureşti în pericol de prăbuşire în caz de cutremur major. Astăzi publicăm lista imobilelor încadrate în clasa de risc seismic II (RS II).  

De subliniat că în imobilele încadrate în clasa de risc seismic II există peste 16.307 apartamente, astfel că în cazul unui cutremur major, aceste clădiri se pot prăbuşi şi pot provoca zeci de mii de victime umane.

Datele oficiale arată multe dintre imobilele încadrate în clasa de risc seismic II au fost figurat încã din anul 1993 în clasa de risc seismic I, dar ulterior încadrarea lor s-a schimbat deşi expertizele nu o impuneau.

Printre imobilele încadrate în clasa de risc seismic II se numără clădirile care adăpostesc fostele Ţesătorii Reunite, Administraţia Fondului Imobiliar al Primăriei Municipiului Bucureşti, Institutului Diplomatic Român, Librăria Diverta – Dalles sau Teatrul C.I. Nottara.

Conform datelor oficiale, în Bucureşti există:

  • 378 clădiri încadrate în clasa de risc seismic I;
  • 452 clădiri încadrate în clasa de risc seismic II;
  • 118 clădiri încadrate în clasa de risc seismic III;
  • 10 clădiri încadrate în clasa de risc seismic IV;
  • 1.522 clădiri încadrate în categoria de urgenţă deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare;
  • 146 clădiri neîncadrate în categoria de urgenţă sau clase de risc seismic corespunzătoare.

DESCARCĂ LISTA IMOBILELOR CU RISC SEISMIC II DIN BUCUREȘTI

Zilele urmãtoare vom publica lista integrală a clădirilor încadrate în clasa de risc seismic III, IV, precum şi pe cea a clădirilor încadrate în categoria de urgenţă care nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare.

Citește și Lista celor mai periculoase imobile din București în cazul unui cutremur. Exclusiv