Viața din SUA a fiului președintelui fugar din Afganistan

Viața fiului în vârstă de 39 de ani al exilatului Ashraf Ghani este mult diferită față de groaza care se desfășoară pe străzile capitalei afgane, unde talibanii încep să-și exercite stăpânirea prin teroare.

Tarek s-a născut în Statele Unite și a crescut în Maryland cu mama lui libaneză Rula. Acesta mai are și o sora, pe nume Mariam, în vârstă de 43 de ani, pe care Daily Mail o prezintă drept o hipsteriță din Brooklyn. Tarek și soția sa, Elizabeth Pearson, dețin o imaculată vilă roșie, în valoare de 1,2 milioane de dolari, la aproximativ un kilometru și jumătate de clădirea Capitolului, într-o enclavă fermecătoare din Washington DC. Cuplul și-a cumpărat casa cu trei dormitoare și trei băi pentru 959.000 de dolari în 2018, iar casa a crescut în valoare datorită pandemiei.

Soția lui este directorul legislativ al senatoarei și fostei contra-candidate a lui Biden, din cadrul Partidului Democrat, Elizabeth Warren.

Le-a închis ușa în nas

Fiul fostului președinte s-a întors la un post de profesor după doi ani în funcția de economist-șef pentru International Crisis Group, care se descrie drept „o organizație independentă, non-profit, neguvernamentală angajată să prevină și să rezolve conflictele mortale”.

Și asta după distinse realizări academice și asocieri cu alte organisme de conducere legate de cele mai prestigioase universități din țară. Pentru munca sa cu Centrul pentru Dezvoltare Globală – un grup de reflecție non-profit cu sediul în DC și Londra – organizația a scris: „Dedicația lui Tarek Ghani pentru prosperitatea globală și eradicarea sărăciei nu are legătură doar din cine este; are, de asemenea, o mare legătură cu locul de unde provine”.

„În timp ce era student la Stanford, a luat un an liber pentru a locui în Afganistan și a servit ca asistent al tatălui său Ashraf Ghani, pe atunci ministru de finanțe, după căderea talibanilor. A fi martor la procesul de construire al națiunii într-un stat fragil a avut în mod clar un efect profund asupra lui, deoarece servește ca un aspect definitoriu al carierei sale promițătoare”, se mai arată în scrisoarea organizației.

Își vede de viață

Cu toate acestea, în ciuda moștenirii, a expertizei și a luptelor de fond pentru a preveni războiul, el a refuzat direct să discute situația care se desfășoară în Afganistan când Daily Mail a venit la el acasă pentru a-l întreba despre asta. A spus cu tărie „nu” și a închis ușa din față.

Câteva ore mai târziu, a fost văzut bucurându-se de timpul liber în zona Logan Circle, una dintre cele mai la modă din DC.

Mai întâi a intrat într-un magazin de ceasuri și articole din piele de lux, purtând pantaloni scurți albastri, o cămașă albastră și flip-flops, iar mai apoi s-a îndreptat spre o masă exterioară la o cafenea-restaurant la modă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole