Vicepremierul Dan Barna consideră „o isterie falsă” cererea de demitere a directorului CFR

Publicat: 30 iul. 2021, 14:57, de Cezar Amariei, în Intern , ? cititori
Vicepremierul Dan Barna consideră „o isterie falsă” cererea de demitere a directorului CFR
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna consideră că nu există o problemă reală în ceea ce-l privește pe Ovidiu Vizante, directorul CFR, căruia i se cere demisia după ce un tren de pasageri a stat în câmp mai mult de opt ore.

„Am avut o discuție cu premierul ieri. Nu e nicio problemă. Pentru mine subiectul este închis”, spune copreședintele USR PLUS Dan Barna despre situația lui Ovidiu Vizante: „Nu ajută pe nimeni o isterie falsă”.

Nu ajută pe nimeni o isterie falsă. Trebuie să evaluăm oamenii, inclusiv directorul de la CFR, în funcție de activitățile și nu neapărat de o declarație. Nu este nici prima dată, nici ultima dată când datorită accidentelor sau a fenomenelor meteo extreme se întâmplă astfel de eveniment. Ceea ce însă este foarte important, învățământul principal pe care îl tragem și un obiectiv al directorului CFR Călători este un plan de management de reacție în situație de criză, pentru că a fost o criză”, spune Dan Barna.

El afirmă că Ovidiu Vizante „de trei luni a început să facă schimbări semnificative”.

Nu este prima oară când se întâmplă ca un tren să se blocheze datorită accidentului. Cu toții, cei care am călătorit cu trenul am stat în tren când s-a blocat și am stat o oră, două, trei, cinci… după situație. Când am fost student cred am stat undeva la șapte sau opt ore, undeva pe Valea Oltului. Accidentele sunt inevitabile, din păcate”, adaugă Barna.

El a evitat să comenteze solicitarea adresată de premierul Florin Cîțu ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru a-l demite pe directorul CFR Călători: „Am avut o discuție cu premierul ieri. Nu e nicio problemă. Pentru mine subiectul este închis”.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a intervenit, joi dimineață, la Antena 3, și, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, de la Costinești, a spus că nu el trebuie întrebat despre acest lucru.

De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie Încercați, totuși, să vorbiți cu responsabilii, cei care se ocupă de circulație. Cred că e impropriu să spuneți că au stat abandonați, încercați să găsiți transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.