Vicepremierul Kelemen s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Vicepremierul Hunor Kelemen s-a vaccinat marți cu a treia doză de vaccin. Kelemen i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze pentru a se proteja pe ei, dar și pe cei dragi și pe ceilalți membri ai comunității.

Astăzi începe imunizarea cu doza a treia de vaccin. Eu am ales să mă vaccinez din nou. Mă adresez acum în special celor care încă nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză.

În aceste săptămâni secțiile de terapie intensivă sunt solicitate la maxim, majoritatea pacienților care ajung acolo nu sunt vaccinați. Capacitatea unităților de ATI este însă limitată: poate veni acel moment când nu vor mai fi paturi libere, iar sistemul sanitar va fi copleșit, și nu va putea asigura asistență medicală tuturor pacienților.

Și nu vorbim doar de tratarea acelor pacienți care ar fi avut șansa să se vaccineze și să nu mai ajungă la terapie intensivă, dar și a celor cu alte afecțiuni, care suferă de boli cronice și au nevoie de tratament: bunicii noștri sau chiar copiii noștri care încă nu pot fi vaccinați.

Rog acele persoane care încă nu s-au imunizat să se gândească foarte serios și la acest aspect. Responsabilitatea lor este uriașă deoarece prin vaccinare se pot ajuta nu doar pe ei înșiși, dar și pe cei dragi, care nu au posibilitatea de a alege”, a spus vicepremierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...