Virgil Popescu depune plângere penală în urma incidentului din Parlament: Comportamentul agresiv al liderului AUR nu are nicio scuză

Ministrul Virgil Popescu cere conducerii Parlamentului să îi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple. Ministrul Energiei a fost „agresat” de copreședintele AUR George Simion.

Luni, în Parlament, la dezbaterea moțiunii simple, liderul AUR George Simion a venit la tribună şi s-a apropiat de Virgil Popescu. Ministrul a anunţat deja că va depune plângere penală pe numele copreşedintelui AUR.

”Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia Secretarului General şi al membrilor Biroului Permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion, prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR, George Simion.

„Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi”, a afirmat el.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR, George Simion, la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament”, a scris, pe Facebook, Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...