Virgil Popescu îl provocă pe Simion: „Georgică, am auzit că ai trecut testul cu minciuni”

Publicat: 20 apr. 2024, 21:14, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Virgil Popescu îl provocă pe Simion: „Georgică, am auzit că ai trecut testul cu minciuni”

Provocare electorală în Mehedinți! Fostul ministru al energiei, Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi, care candidează la Primăria Severin, a lansat o provocare pentru liderul AUR, George Simion.

Cu o doză de sarcasm, Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți și candidat la Primăria Severin, a lansat prin intermediul rețelelor de socializare o provocare. Aceasta se adresează liderului AUR, George Simion, care recent a atras atenția opiniei publice după ce a făcut testul poligraf.

“Georgică, am auzit că ai trecut testul cu minciuni. Bravo! Te felicit! Dar ești pregătit pentru un test pe bune? Un test de bărbăție, că prea te dai cocoș. Uite, încep să îți explic așa simplu, cu cuvintele tale, ca să înțelegi, că dacă îți dau greu nu pricepi. Provocarea-i simplă. Eu sunt președintele PNL Mehedinți. Tu ești președintele AUR Mehedinți. Eu candidez la Primăria Severin. Tu unde candidezi, Georgică, în Mehedinți? Niciunde! Dar, hai, vin-o în Severin! Contracandidează-mă la Primăria Severin să ne batem electoral, politic, că mă prea ameninți prin Parlament! Davai Georgică fără frică! Fii Bărbat, Georgică! Atât!”, a transmis Virgil Popescu pe Facebook.

Virgil Popescu, agresat de Simion

Nu este pentru pirma dată când între cei doi apar tensiuni. În luna februarie, George Simion, copreședinte al AUR, l-a bruscat la tribuna Parlamentului pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timp ce acesta își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa. Simion l-a apucat de ceafă și de un braț pe Virgil Popescu și, cu fața foarte apropiată de a lui, i-a strigat în mod repetat „ești un hoț”. În replică, Popescu i-a spus „ești un prost”.

„Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi”, a afirmat el.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR, George Simion, la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament”, a scris, pe Facebook, Virgil Popescu.