Vlad Pascu, inculpatul în dosarul 2 Mai, ar urma să fie prezent în sala de judecată, astăzi

Publicat: 23 mai 2024, 08:53, de Viorela Pitulice, în Justitie , ? cititori
Vlad Pascu, inculpatul în dosarul 2 Mai, ar urma să fie prezent în sala de judecată, astăzi
Decizie șocantă în cazul lui Vlad Pascu. Va fi judecat pentru ucidere din culpă

Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal, anul trecut, doi tineri în localitatea 2 Mai, ar urma să fie prezent, astăzi, în sala de judecată la termenul programat la Judecătoria Mangalia.

Despre prezența lui Vlad Pascu în sala de judecată a vorbit în urmă cu câteva săptămâni avocatul Adrian Cuculis. Acesta spunea pe 9 mai că următorul termen de judecată va fi ultimul, iar în sala de judecată se va afla şi Vlad Pascu.

Trebuie precizat și faptul că Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare dosarul lui Vlad Pascu, s-a transferat la Judecătoria Constanţa, cererea ei fiind admisă, marți, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Popoviciu va lucra la noua instanţă începând cu data de 1 iunie. De dosar urmează să se ocupe de acum magistrata Carmen Claudia Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia prin delegare de la CSM.

Pe 24 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu din cadrul Judecătoriei Mangalia.

Pe 16 aprilie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a Ioanei Ancuţa Popoviciu. Aceasta după ce în februarie, Inspecţia Judiciară informa că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat, în octombrie 2023, că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, arătau procurorii, anul trecut.