Vlad Voiculescu acuză PNL că nu e încă viceprimar, Nicușor Dan oferă răspunsul

Vlad Voiculescu se arată extrem de nemulțumit de faptul că, ala aproape două luni de când au avut loc alegerile locale, nu a ocupat încă funcția promisă, de viceprimar al Bucureștiului, și acuză liberalii că trenează acest lucru. Răspunsul l-a oferit însă Nicușor Dan, săptămâna trecută, și poate fi găsit în instanțele de judecată.

„Știu că din punct de vedere politic ar fi mai înțelept să tac dar nu pentru politica de acel fel am decis să renunț la proiectele mele și să candidez. V-am promis că voi fi viceprimar: nu sunt încă și mi se pare de datoria mea să vă explic de ce am pierdut deja 2 (două) luni fără să pot demara vreun proiect. Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor”, se plânge Voiculesc, într-o postare făcută luni pe pagina personală de Facebook.

Explicația pe care o oferă el ar ține de modificarea Codului Administrativ de către Guvernul PNL, la o lună după alegeri, în mod „abuziv, electoral interesat, prostesc și iresponsabil ”.

„Pe rând, cu argumente:

(1) ABUZIV – pentru că modificarea unei legi fundamentale a fost făcută peste noapte, fără niciun fel de consultare, prin ordonanță de urgență; regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului, mai precis după ce anumite consilii deja își aleseseră viceprimarii.

(2) ELECTORAL interesat – pentru că nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 Decembrie orice negociere.

(3) IRESPONSABIL – pentru că blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD”, a argumentat Voiculescu.

Matematica electorală versus cea juridică

Actualul consiliu și primarul general au fost validați abia pe 29 octombrie din cauza contestațiilor care au trebuit soluționate în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan.

În opinia actualului edil, răspunsul și responsabilitatea faptului că la, la două luni de la alegeri, viceprimarii nu sunt în funcție se găsesc în cu totul altă parte: în instanțele de judecată, ce nu au finalizat validarea consilierilor generali supleanți.

„Răspunsul este Codul Administrativ, care spune că viceprimarii pot să fie numiți doar în momentul în care Consiliul (General al Capitalei, n.r.) este complet constituit. Din cauza faptului că, atât la PSD cât și la PMP, niște persoane au renunțat la mandat și urmează să fie alți supleanți, este o deficiență în Codul Administrativ care spune că titularii și supleanții nu se validează simultan de către instanță, ci în două etape. Suntem în această situație: supleanții abia au fost validați de către prima instanță”, susține Dan.

Conform edilului, 45 de consilieri au fost validați la finalul lunii trecute iar restul de zece abia au fost validați de prima instanță.

„După ce se va judeca apelul, estimez că într-o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă și atunci o să putem alege și viceprimarii, și comisiile de specialitate, putem să schimbăm și compenența Adunărilor Generale în companiile municipale”, consideră Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...