SURSE Vlad Voiculescu a fost ales preşedintele filialei USR-PLUS București

Publicat: 29 iun. 2021, 21:53, de Mădălina Bălăceanu, în News , ? cititori
SURSE Vlad Voiculescu a fost ales preşedintele filialei USR-PLUS București

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ar fi fost ales președintele filialei USR-PLUS București, în urma scrutinului care a avut loc sâmbătă, conform unor informațiilor Puterea.ro.

Votul pentru alegerea noului lider al filialei USR-PLUS a început sâmbătă, 26 iunie, la or 15:00, și a durat până luni la ora 22:00. Singurii candidați înscriși în această cursă au fost Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, și Vlad Voiculescu, în prezent co-președinte al USR-PLUS și fost ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu. Sursele noastre spun că, după numărarea voturilor, cel care a învins este Vlad Voiculescu.

Berceanu: Am învăţat diplomaţia şi arta negocierii în stradă şi în afaceri

Ambii candidați au postat pe Facebook mesaje adresate membrilor USR-PLUS înainte de vot.

„Biroul Municipal, după alegeri, trebuie să fie un birou al celor pe care-i reprezentăm, transparent, deschis, eficient şi bine organizat. Instituţia pe care o conduc s-a ridicat peste celelalte instituţii pentru că a devenit transparentă cu munca şi cu rezultatele ei, cu miile de sesizări pe care le primeşte în ultimele 3 luni, de 10 ori mai multe decât în anii precedenţi, pentru că acum inspiră încredere într-un ocean de iluzii. Biroul Municipal al USRPLUS poate îmbrăca haina încrederii pentru toţi bucureştenii, depinde doar de voi ce alegeţi, iar suma alegerilor este viitorul. Candidez pentru preşedinţia Biroului Municipal Bucureşti cu energia şi înţelepciunea cu care transform, din ‘Cenuşăreasă’ în ‘Prinţesă’ una dintre cele mai importante instituţii ale statului. Am învăţat diplomaţia şi arta negocierii în stradă şi în afaceri”, a scris Berceanu.

La rândul său, Vlad Voiculescu a scris că filiala USR PLUS Bucureşti are peste 5.000 de membri şi pledează pentru unitatea acesteia, în urma fuziunii. El doreşte construirea unor structuri executive care: să ofere susţinere şi suport tehnic colegilor care ocupă funcţii publice, să atragă „oameni care vor să construiască pentru comunitate” şi să pregătească prin cursuri, seminarii, workshopuri şi dezbateri „oamenii de care oraşul şi ţara vor avea nevoie în anii care vin” şi să îi promoveze. El doreşte, de asemenea, impunerea unui „alt ritm de schimbare” în administraţiile Bucureştiului.

Vlad Voiculescu: Îmi doresc impunerea unui alt ritm de schimbare în administrațiile Bucureștiului

„În septembrie anul trecut am reuşit să îndepărtăm ceea ce a fost probabil cea mai coruptă conducere a Bucureştiului şi a sectoarelor. Nu am reuşit să facem asta peste tot şi nu peste tot unde am reuşit avem acum direcţia şi ritmul pe care îl dorim noi şi îl aşteaptă cei care ne-au acordat încrederea. Avem un primar general pe care îl vom sprijini în continuare, dar ritmul şi pe alocuri chiar direcţia vor trebui să fie diferite de ce am văzut până acum. Şi aici există destule exemple despre cum se pot face lucrurile altfel la primarii USR PLUS de la sectoare şi din ţară. Biroul Municipal va lucra atât cu administraţia, cât şi cu Birourile Locale de sector şi cu Biroul Naţional al USR PLUS”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii.

Alegerile interne au loc după ce, pe 16 aprilie, fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti. În prezent copreşedinţii filialei bucureştene USR PLUS sunt: Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu.