Voiculescu: „Există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate în spitalele Covid 19”

Fără a oferi date concrete, în pofida insistențelor presei, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate. Afirmația a fost făcută în prima ieșire publică, după demiterea sa: o conferință de presă organizată vineri.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Rugat să dea detalii despre diferențele la raportare, Voiculescu a răspuns: „vă spun că există o diferență, există indicii, între decesele raportate pe o anumită platformă și în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătății”.

Fostul ministru a precizat că ar fi vorba despre mai puține decese: „vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată”.

Întrebat de ce nu a sesizat până acum acest aspect, din moment ce a ocupat funcția de ministru al Sănătății, Voiculescu s-a scuzat spunând că abia de zece zile are cunoștință de acest aspect iar o echipă din minister documenta cazul.

Reacția premierului Florin Cîțu

Într-o conferință de presă ulterioară, Florin Cîțu a fost întrebat și despre acuzațiile lansate de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, însă a refuzat să discute pe subiect.

„Cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi, nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie. Lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...