Volodimir Zelenski și întregul popor ucrainean, propuși la Premiul Nobel pentru Pace. Argumentele inițiatorilor

Publicat: 17 mart. 2022, 17:42, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Volodimir Zelenski și întregul popor ucrainean, propuși la Premiul Nobel pentru Pace. Argumentele inițiatorilor
zelenski

Un număr de 36 de personalități semnează o scrisoare comună prin care cer Comitetului Nobel să-i acorde prestigiosul premiu președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum și întregului popor ucrainean.

În lumina evenimentelor fără precedent din punct de vedere istoric, solicităm respectuos Comitetului Premiului Nobel pentru Pace să redeschidă și să reconsidere procedura de nominalizare în 2022 pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Suntem martori la curajul poporului ucrainean care a rezistat acestui război purtat asupra lor de către Federația Rusă.

În prezent, în întreaga lume, concetățenii democrați își pun toți aceeași întrebare: ce putem face pentru a sprijini poporul Ucrainei?”, arată semnatarii documentului.

Aceștia cer extinderea și, prin urmare, redeschiderea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace până la 31 martie 2022, pentru a permite nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace pentru președintele Zelensky și poporul Ucrainei.

Suntem conștienți că aceasta este o deviere de la procedură, dar credem că este justificată de situația actuală fără precedent. Este de datoria noastră democratică să ne opunem autoritarismului și să sprijinim un popor care luptă pentru democrație și dreptul său la autoguvernare”, transmit semnatarii.