Voronin, fostul președinte de la Chișinău, împlinește 81 de ani

În lumea… bună de la Chișinău e, azi, sărbătoare. Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, împlinește 81 de ani. Pe lângă multe titluri, funcții, distincții, premii, menționăm că Voronin a fost, în perioada 4 aprilie 2001–11 septembrie 2009 preşedintele Republicii Moldova.

Vladimir Voronin, care, la naștere se numea Bujeniță, s-a născut la 25 mai 1941, în satul Corjova din stânga Nistrului, aflat pe atunci în RSS Moldovenească. Mama sa, Palagheia Sârbu, era fiica lui Isidor Sârbu, refugiat în România din cauza forțelor sovietice.

Tatăl său, Nicolae Bujeniță, moldovean de origine, a murit la începutul celui de-al doilea război mondial. Vladimir Voronin a fost crescut și educat de un tată vitreg care era un susținător al comunismului și care i-a inoculat și lui Vladimir dragostea și încrederea pentru forțele comuniste.

De altfel, politicianul Voronin s-a evidențiat, și după 1990, prin susținerea comuniștilor și a Moscovei, ca și prin unele acțiuni de discriminare rasială, lezare a demnității umane și blamare a NATO.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole