Vosganian: Veți fi șocați. Cheltuielile militare ale României au crescut cu un miliard de dolari în 2020

Fostul ministru liberal al Economiei, Varujan Vosganian cere Guvernului să explice de ce în 2020 în plină pandemie de Covid-19 și criză, cheltuielile militare au crescut cu un miliard în timp ce PIB a scăzut cu peste douăzeci de miliarde.

„Veți fi șocați să constatați că în anul 2020, când Guvernul se plângea că nu are destule spații de terapie intensivă și Produsul Intern Brut se prăbușea cu peste 20 de miliarde de dolari, cheltuielile militare creșteau cu un miliard de dolari!!! Și n-am adăugat sumele destinate serviciile secrete. Ni se spunea că suntem în război cu pandemia. Cu toate astea, finanțările nu au crescut pentru a ne apăra în războiul cu pandemia, ci pentru a ne apăra într-un război imaginar cu nu știm cine. Poate că Guvernul și Consiliului Suprem de Apărare a Țării ar putea să ne lămurească de ce, în 2020, cheltuielile militare au crescut cu un miliard în timp ce Produsul Intern Brut a scăzut cu peste douăzeci de miliarde (în $)”, a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook.

 1. Acesti politicieni necalificat chiar se lauda cu adevarat cat au reusit ei sa cheltuie din banul public, ba chiar mai mult in plina pandemie de Covid-19 și criza, cheltuielile militare au crescut cu un miliard euro. Mda!
  Ati vazut vreun interes din partea politicienilor tai pentru cresterea alocatiilor de copii, pentru cresterea venitului minim salarial, pentru crestea pensilor minime, pentru acel confort minim al tinerilor ?
  Mda! Prostovane… tu maine mergi la razboi ca sa-ti aperi WC din fundul curti mandria de a fi roman, ba mai mult sa aperi tara si averile fanariote a baronilor tai…, pentru tine chiar nu sunt bani chiar daca te vei afla in prima sau a doua linie de front .

 2. Tov. Vosganian! Atentie… ca te scalzi pe vagin in jos pentru-ca razboiul modern nu are o cifra de afaceri si nici de cheltuieli.
  Putin își joacă viitorul – chiar și cel al Rusiei este in joc. O invazie a Ucrainei din 2022 nu ar semăna deloc cu lovitura fulgerului asupra Crimeei din 2014 și nici cu conflictul aprins din Donbas care a urmat.
  Tov. Vosganian!
  După ce a pornit pe această cale, lui Putin i-ar fi greu să se întoarcă. Putin a făcut puțin pentru a pregăti publicul rus pentru astfel de pierderi. Se pare că rușii au puțin apetit pentru un război cu Ucraina, în ceea ce ar fi cel mai mare conflict militar al Rusiei de la Războiul Rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...