Vremea în România | Expert meteo: Vom avea valuri de căldură, precipitații intense și secetă

Vremea continuă să fie schimbătoare la noi în țară în perioada următoare. Specialistul în fenomene meteo, Bogdan Antonescu, spune că sudul României va fi afectat de secetă. Pe de altă parte, în nord vor predomina precipitațiile. De asemenea, canicula va persista. 

“Toate trei – valurile de căldură, precipitațiile intense și seceta sunt cumva puse în aceeași categorie.

În raportul privind criză climatică, România este într-o zona de graniță, Europa e împărțită în 5 regiuni, și a ajuns într-o zonă în care partea de sud face parte din bazinul Mării Mediterane extins, iar partea de nord dincolo de Carpații Meridionali e considerată că fiind parte a Europei de Vest și Centrală.

Pentru regiunea la nord de Carpați avem atât perioade cu secetă mai intense, dar și perioade cu precipitații mai intense.

Partea de sud o să intre în schimb într-o regiune în care vor avea mai puține precipitații în special în timpul verii și atunci vom avea și secetă, și deșertificare. Deci este ciudat ce se întâmplă.

Peste ambele regiuni vom avea valuri de căldură și temperaturi ridicate”, a declarat Bogdan Antonescu, conform Digi24.ro.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole