Vremea rea a dat peste cap Capitala: 17 copaci și 2 stâlpi de electricitate, căzuți

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU)  a anunțat că în cursul zilei de luni, ninsoarea abundentă și intensificările vântului au produs efecte în 11 județe și în Municipiul București.

Cele 11 județe afectate de vremea rea sunt Argeș, Buzău, Constanța , Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea.

Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 4 curți, 1 anexă, 2 subsoluri și 1 stradă. Totodată, vântul puternic a doborât 30 copaci, 5 stâlpi de electricitate și mai multe cabluri electrice, fiind avariate 11 autoturisme.

De asemenea, misiunile din teren au presupus și deblocarea a 3 autovehicule derapate, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare.

Ca urmare a vremii nefavorabile și traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național ( DN 67/VL ) și 4 drumuri județene ( DJ 703 E – AG, DJ 203G – BZ, DJ 411 – GR și DJ 601 A – GR ), din cauza unor stâlpi/copaci căzuți pe carosabil și a unui autovehicul derapat.

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul București, unde pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 17 copaci, 2 stâlpi de electricitate și 1 cablu, fiind avariate 9 autoturisme.

De asemenea, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Midia și Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...