Washington Post recunoaște că a publicat știri false despre Trump

Washington Post a recunoscut că „l-a citat” în mod eronat pe Trump, bazându-se pe informațiile primite „de la o sursă”.

Publicația The Washington Post retractează story-ul pe care l-a prezentat acum două luni, legat de o convorbire telefonică între fostul președinte american Donald Trump și unul dintre anchetatorii campaniei electorale din Georgia.

Ziarul susținea în ianuarie 2021 că Trump i-a cerut lui Frances Watson să „repereze frauda” din statul său și că va deveni „erou național” dacă o va face. Mai multe canale mass-media, printre care CNN, ABC News, NBC News sau USA Today, afirmau că au reușit să „confirme” afirmațiile Washington Post.

Dar o nouă înregistrare, care a fost inițial ștearsă din telefonul lui Watson, apoi recuperată de oficialii din domeniul libertății de informare, arată că replicile atribuite lui Trump erau false.

Ce se arată în corecția WP

„Trump nu i-a spus anchetatorului să identifice fraudele sau că va deveni eroină națională dacă o va face. De fapt, el i-a transmis să analizeze voturile din Fulton County, Georgia, unde va găsi nereguli. I-a spus și că are cea mai important job din țară, la momentul respectiv”, se arată în corecția emisă de Washington Post.

Donald Trump spune că apreciază decizia ziarului de a reveni asupra proveștii, dar este de părere că „totul a fost o farsă, de la bun început”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...