Week-end cu statui vivante la Constanța

Publicat: 01 oct. 2022, 15:00, de Corina Matei, în SOCIAL , ? cititori
Week-end cu statui vivante la Constanța
Statui Constanta

Timp de 3 zile, în perioada 30 septembrie-2 octombrie, centrul municipiului Constanța este animat de „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, eveniment organizat de Primăria municipiului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul atrage priviri de fiecare dată datorită prezenţei statuilor vivante, a costumelor, machiajului şi, în mod special, a emoţiilor transmise prin simple mişcări.

Vineri, de la ora 17,15, studenţii Facultăţilor de Teatru din Timişoara, Iaşi, Craiova, Sibiu şi Constanţa, care au lucrat în proiectul „Moştenirea” realizat de Mihai Mălaimare, intră în spaţiul de joc făcând o paradă.

Începând cu ora 18,00, studenţii au pregătit pentru public un moment artistic deosebit, cu statui vivante din lumea lui Shakespeare.

Între orele 16,00 – 18,00, este programatun Atelier de fotografie Statuie Vivantă, atelier realizat de către Şcoala de Machiaj „Mirela Vescan”, cu sprijinul Teatrului Masca din Bucureşti. Mirela Vescan va prezenta publicului cum se realizează un machiaj de statuie vivantă, iar Rolf Vescan va face fotografii, care vor fi ulterior trimise către adresele de e-mail ale celor care au participat.

Sâmbătă, de la ora 17,00, studenţii vor prezenta momentul artistic cu statui vivante shakespeariene. De la ora 20,00, Teatrul Masca din Bucureşti prezintă spectacolul „Exodul”.

Între orele 15,00 – 16,00 şi 17,00 – 18,30, publicul este aşteptat la Atelierul de fotografie Statuie Vivantă.

Duminică, de la ora 16,00, va avea loc momentul statuilor vivante din lumea lui Shakespeare. Începând cu ora 19,00, Teatrul Masca din Bucureşti va prezenta publicului constănţean spectacolul „Îngerii de la Văcăreşti”.

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării’ este un proiect dedicat cetăţenilor, dar şi studenţilor, cu scopul de a pune în valoare pasiunea lor pentru arta spectacolului stradal, de a-şi dezvolta capacitatea şi adaptabilitatea la munca în echipă, dar şi de a creşte gradul de implicare a tinerilor în astfel de evenimente”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Constanţa.

Evenimentul se desfăşoară pe bulevardul Tomis, respectiv Parcul Arheologic de lângă Primăria Municipiului Constanţa.

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa.