Weekend periculos: Salvamontiştii, pe urmele turiştilor, în Munţii Făgăraş şi în masivul Leaota

Şapte turişti surprinşi de vremea rea în Munţii Făgăraş au fost recuperaţi, sâmbătă, de către salvamontiştii argeşeni. Şase dintre ei au fost găsiţi repede, însă pentru al şaptelea acţiunea a durat mai mult, el fiind găsit în hipotermie uşoară şi cu uşoare degerături.

Cei şapte turişti se întorceau de la Bâlea Lac şi au fost surprinşi de viscol, cerând sprijinul Salvamont. Şase dintre ei au fost adăpostiţi în baza de salvare montană şi s-a declanşat acţiunea de recuperare a celui de al şaptelea, care a fost găsit după mai mult de o oră de căutări. Acesta are uşoară hipotermie şi uşoare degerături, potrivit news.ro. „Cei şapte vor rămâne în baza de salvare, foarte probabil până luni, pentru că viscolul se va înteţi”, scrie Serviciul Salvamont pe Facebook.

O a doua acţiune a salvatorilor montani argeşeni s-a derulat în paralel cu salvarea celor şapte turişti, în masivul Leaota, sub vârful Piatra Dragoslavelor, unde un bărbat de 71 de ani care făcea parte dintr-un grup ghidat de 17 participanţi, echipaţi corespunzător, a căzut din traseu aproximativ 70 de metri, lovindu-se de copaci, într-o zonă împădurită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...