Wizz Air recrutează personal de bord din România, din 14 iulie; salariile brute pornesc de la 4.500 lei lunar

Operatorul aerian Wizz Air va demara, începând de joi, 14 iulie, una dintre cele mai ample campanii de recrutare din România, pentru ocuparea a sute de posturi de personal cabină, cuantumul salariilor brute oferite oscilând între 4.506 lei şi aproape 4.900 de lei pe lună, în funcţie de poziţia ocupată, la care se adaugă o serie de bonusuri.

Conform datelor prezentate, marţi, într-o întâlnire cu presa, de către Andras Rado, senior Cabin Crew Recuitment Manager la Wizz Air, sesiunile de recrutare se vor derula după cum urmează: Bucureşti (17 iulie, 10 şi 26 august), Bacău (12 august), Cluj-Napoca (22 iulie, 10 şi 25 august), Craiova (21 iulie, 5 şi 19 august), Iaşi (19 iulie, 4 şi 19 august), Sibiu (8 august) şi Timişoara (14 iulie şi 12 august).

Printre condiţiile pe care candidaţii trebuie să le întrunească se află: să aibă dreptul nerestricţionat de a locui şi munci în Uniunea Europeană sau într-una dintre ţările în care există o bază de operare Wizz Air, minim absolvent/-ă de liceu, vârsta de minimum 18 ani, limba engleză (scris şi vorbit fluent), abilitatea de a înota cel puţin 50 de metri fără niciun ajutor, să atingă 210 cm stând pe vârfuri, fără tatuaje vizibile, stare bună de sănătate, dioptrii cuprinse între +/-4, să existe disponibilitatea de mutare la cel mult 60 de minute faţă de bază la care se realizează repartizarea.

Din punct de vedere financiar, salariul brut anual începe de la 45.060 de lei pentru însoţitor de bord Junior, continuă cu 46.152 lei pentru însoţitor de Bord, respectiv de 48.848 lei pentru însoţitor de bord Senior. Din aceste sume se reţin contribuţiile pentru sănătate şi pensie.

Salariile de la fiecare categorie se pot completa cu o serie de bonusuri şi variază în funcţie de numărul de ore zburate şi distanţele parcurse. Astfel, un însoţitor de bord junior poate încasa între 42 de lei pe sens (pentru o distanţă scurtă de până la 119 minute) şi 75,6 lei/sens (pentru un zbor cu o durată mai mare de 240 de minute). Cât priveşte Senior Cabin Attendant, sumele suplimentare oscilează între 124 de lei şi 223,2 lei, pe fiecare sens.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 149 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...