Wuhan e amenințat

Wuhan – orașul de unde “a pornit” coronavirusul…Iată că acum oraşul cu 11 milioane de locuitori face parte din lista în creştere a oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze – cel mai lung din China.

Inundaţiile înregistrate în centrul şi estul Chinei s-au soldat deja cu cel puţin 140 de morţi şi dispăruţi şi ameninţă acum celebra metropolă Wuhan, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima oară în luna decembrie, potrivit AFP. Fluviul Yangtze şerpuieşte prin ţară pe mai mult de 6.000 de kilometri şi se află la un nivel îngrijorător: a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan (centru), potrivit unui cotidian local. Aceasta e o amenințare, chiar dacă inundațiile  sunt frecvente în China pe perioada verii. Ele afectează în special bazinul fluviului Yangtze, care traversează multe regiuni.

Guvernul chinez a recenzat

Înregistrările difuzate de mass-media au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate, cu case cu un singur etaj scufundate până la nivelul acoperişului şi cu echipe de salvare care evacuează bărbaţi, femei şi copii în bărci gonflabile.

Ploile recurente înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Guvernul chinez a recenzat până în prezent 141 de persoane decedate şi dispărute, 28.000 de case avariate şi circa 38 de milioane de persoane afectate în diferite grade de intemperii. Intensificarea precipitaţiilor începând de săptămâna trecută a provocat însă o creştere bruscă şi îngrijorătoare a nivelului apelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...