Zeci de mii de medici riscă să nu-și ia salariile, fără o rectificare bugetară urgentă

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că zeci de mii de medici nu-și vor lua salariile în decembrie, în lipsa unei rectificări bugetare.

Florin Cîțu bate record după record și lasă medicii din România fără bani de salarii. În vara acestui an lăsa personalul din centrele de vaccinare neplătit cu lunile. Promitea că la rectificare vor fi bani.

Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Și spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie. Iar Florin Cîțu se joacă de-a “rotativa” cu PSD. Medicii sunt eroii acestui război cu un virus perfid. Ei ne tratează, ei salvează vieți. De ce nu-ți pasă de ei, Florin Cîțu?”, întreabă retoric Ioana Mihăilă.

Guvernul a decis miercuri să suplimenteze cu 30 de milioane de lei bugetul Ministerului Sănătăţii, suma provenind din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Banii nu au fost direcționați spre salariile medicilor ci pentru continuarea activităților derulate de către serviciile de ambulanță pentru gestionarea cazurilor care reprezintă o urgență medicală, determinate de infectarea cu virusul SARS-Cov-2, dar și generate de alte cauze medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole