Zelenski: Rusia ar putea ataca Moldova. Ce scenariu ar putea urmări invadatorii

Un atac al armatei ruse asupra Republicii Moldova, cu încercuirea și blocarea orașelor, este posibil, după scenariul derulat deja în Mariupol, a declarat într-o conferință de presă la Kiev, președintele Vladimir Zelenski.

„În ceea ce privește Transnistria și Moldova, se poate întâmpla același lucru ca și la Mariupol? Da, se poate întâmpla. Situație dificilă, acumulare de echipamente, mii de tancuri”, a spus el, citat de publicația Ukrainska Pravda.

Președintele nu a furnizat date care să explice această declarație, dar se știe că armata rusă desfășoară acum acțiuni ofensive în sudul Ucrainei.

El este sigur că numai rezistența armată poate opri ofensiva: „Nu cred că acești oameni (rușii, n.r.) se vor opri”. Președintele a adăugat că obiectivul Federației Ruse este un „coridor terestru”.

Anterior, Republica Moldova l-a convocat pe ambasadorul Rusiei din cauza declarațiilor despre „coridorul către Transnistria”.

În Transnistria – partea ocupată a Moldovei – există unități militare ale Federației Ruse, care din 2014 nu mai au nicio legătură stabilă cu Rusia și în prezent nu au foarte multe provizii.

3 COMENTARII

 1. Expresia „arme de precizie” provoacă deja o ușoară criză.
  Pentru că în Rusia există o singură armă de înaltă precizie – un televizor.
  După înfrângerea sistemului cerebral de către această armă de înaltă precizie, un rus, care se uită la ruinele Mariupolului, la spitale bombardate, școli, maternități și biserici din zeci de orașe, poate crede că Ucraina a fost bombardată și bombardat cu arme de înaltă precizie deja de 2 luni.

 2. Ministerul Apărării al Federației Ruse raportează în fiecare zi despre utilizarea armelor de înaltă precizie în Ucraina.
  Ieri, o astfel de armă de înaltă precizie a lovit o clădire rezidențială înaltă din Odesa.
  Printre morți se numără o mamă, fiica ei de trei luni și bunica lor.
  Putin și Shoigu și-au pus o astfel de sarcină? Să omori un copil de trei luni de Paște? Loviți cu precizie familia unui brutar din Odesa în apartamentul lor sau arma nu este deloc la fel de precisă ca în desenele animate?

 3. Zelensky stia din 2014 ca va avea parte de o extindere a conflictului. Trebuia de atunci sa creeze adaposturi pt.populatie. Nu a facut nimic. Are o imaginatie de actor , bogata si schimbatoare. R. Moldova nu va fi atacata de rusi, Putin vrea Ucraina ca zona tampon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole