100 de zile de muncă în folosul comunității pentru doi polițiști care au luat mită

Doi poliţişti din Piteşti, care au luat mită au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, aceștia vor trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

La data comiterii faptelor, cei doi erau agenţi în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş – Secţia 2 Poliţie Piteşti. Aceștia au fost prinși la data de 17 decembrie, când au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei. Mai exact, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere

Tot în aceeași zi, cei doi agenţi de poliţie au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei. În schimbul acestei sume, martorul cerea neaplicarea unei sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

În urma acţiunii de prindere în flagrant şi a probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv. La data de 7 ianuarie 2022, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată.

Ei au fost condamnaţi la câte trei ani închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de trei ani, precum şi la prestarea a 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole