Suporterii Qatarului au fost aduși de FIFA cu avioanele din alte țări

Tribunele par pline de suporterii țării gazdă, Qatar, însă, în realitate, ultrașii au cu totul alte naționalități. O bună parte din suporterii fanatici au fost aduși de Fifa cu avioanele din alte țări. Fifa ar fi recurs la acest gest pentru ca tribunile să nu fie goale, mai ales în contextul, în care țara gazda, nu are nicio înclinație spre fotbal.

Cei mai mulți suporteri ai Qatarului sunt străini veniți la muncă în țara-gazdă a Mondialului.Țara Gazdă aleasă de Fifa este în centrul unor controverse și asta pentru că se crede că țara nu are nicio înclinație pentru fotbal.

Această controversă a fost întărită și de spactatorii locali, care au început să părăsească arena din Al Khor încă din minutul 30, când scorul arăta Qatar -Ecuador 0-2. Însă, finalul meciului a fost și mai dezolant și asta pentru că jumatăte din stadion era gol.

Întrebați dacă au fost plătiți ca să vină la meci, suporterii au răspuns că: „Nu! Doar drumul cu avionul. Noi suntem «FIFA Fan Leaders», suntem oaspeți”. Și au început să strige „Olé, Olé, Olé, Olé, Qatar, Qatar, cel mai bun Mondial din istorie!” în timp ce erau fotografiați de indivizi îmbrăcați în tradiționalele „Thawbs”.

Membrii „FIFA Fan Leaders” primeau la început 70 de euro. Însă, Fifa a renunțat la scurt timp la inițiativă, iar aceștia au primit doar banii pe un drum dus-întors din țara natală în cea care care găzuiește CM Qatar 2022.

Acuzațiile la adresa FIFA nu se opresc aici. Se spune că echipa „închiriată” de fani este pusă să se îmbrace în tricourile formațiilor participante și să defileze pe străzile din Doha, și asta pentru a da impresia că în Qatar e sărbătoare!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...