Viața unui copil de 4 luni este pusă în pericol de părinții acestuia, care refuză o operație de teama transfuziilor cu sânge vaccinat

Publicat: 30 nov. 2022, 15:30, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Viața unui copil de 4 luni este pusă în pericol de părinții acestuia, care refuză o operație de teama transfuziilor cu sânge vaccinat
Sursa foto: rfi.ro

Părinții unui copil de 4 luni sunt pe cale să piardă tuteala minorului, pentru că refuză să-și dea acordul pentru o operație cardiacă serioasă. Aceștia invocă drept motiv, faptul că la transfuzie va fi folosit sânge vaccinat.

Copilul, de numai 4 luni din Noua Zeelandă a fost diagnosticat cu stenoză pulmonară, iar părinții refuză să și dea acordul pentru operație.

„Nu vrem (transfuzii n.r.) cu sânge viciat de vaccinare. Aici tragem linie. În rest, suntem de acord cu tot ceea ce vor medicii să facă”, a declarat tatăl copilului.

În urma acestor afirmații, Departamentul pentru Sănătate a cerut ca părinţii să fie decăzuţi din drepturi, iar copilul să fie încredinţat unui tutore care să îşi dea acordul pentru operaţie.

„Decizia de a trimite această cerere la tribunal a fost făcută cu interesul copilului în minte. Pentru că problema ţine acum de tribunal, nu vom mai face alte comentarii”, a spus directorul interimar al Departamentului, Mike Shepard.

Cererea făcută de Departamentul pentru sănătate a stârnit însă și controverse în rândul antivacciniștilor, care în semn de solidaritate au început să protesteze în fața tribunalului.

„Deoarece clienţii mei sunt catalogaţi drept adepţi ai teoriilor conspiraţiei, poziţia lor (a Departamentului pentru Sănătate n.r.) este că tot ceea ce spun poate fi ignorat”, a spus avocata părinților.

Mai mult, Reprezentanţii centrului de transfuzii din capitala Noii Zeelande spun că temerile părinţilor şi ale antivacciniştilor sunt nefondate.

„Tot sângele este filtrat în procesul de donare, iar orice urmă (de vaccin n.r.) care mai rămâne nu prezintă niciun fel de risc pentru cel care îl primeşte. Nu separăm sau etichetăm sângele în funcţie de statutul privind vaccinarea pentru COVID-19 al donatorului”,