2022. Renunț la țigară! O decizie cu multiple beneficii vizibile după numai opt ore!

Riscul de infarct se înjumătățește, respirația se îmbunătățește, mirosul revine… sunt câteva din beneficiile renunțării la fumat. Și acestea nu sunt singurele. Beneficiile renunțării la furmat sunt numeroase și primele dintre ele sunt vizibile la scurt timp. Pe măsură ce corpul elimină produșii toxici, pericolele asupra sănătății se îndepărtează.

Beneficii

Astfel, la numai opt ore, nivelul monoxidului de carbon din sânge scade. După câteva zile, gustul și mirosul revin și odată cu acestea plăcerea pentru alimentele gustoase. După câteva săptămâni, tusea se estompează și revine energia corpului. Pielea devine mai strălucitoare și ai o mină plăcută. Respirația se ameliorează după câteva luni.

La finalul unui an fără țigară, riscul de accident vascular cerebral este echivalent cu cel al unei persoane care nu a fumat niciodată. Iar riscul de infarct miocardic se reduce la jumătate.  

În sfârșit, după zece ani de viață fără țigară, scad riscurile de cancer al gurii, plămânului și al vezicii. Treptat, speranța de viață crește și se egalizează cu cea a persoanelor care nu au avut acest obicei.

Un măr sau un pahar de apă

Sevrajul nu este ușor, dar reamintiți-vă permanent că dorința de a trage un fum este trecătoare și durează în general între 3 și 5 minute.

Când apare această tentație și este foarte presantă, mâncați un măr sau beți un pahar de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...