2022. Renunț la țigară! O decizie cu multiple beneficii vizibile după numai opt ore!

Riscul de infarct se înjumătățește, respirația se îmbunătățește, mirosul revine… sunt câteva din beneficiile renunțării la fumat. Și acestea nu sunt singurele. Beneficiile renunțării la furmat sunt numeroase și primele dintre ele sunt vizibile la scurt timp. Pe măsură ce corpul elimină produșii toxici, pericolele asupra sănătății se îndepărtează.

Beneficii

Astfel, la numai opt ore, nivelul monoxidului de carbon din sânge scade. După câteva zile, gustul și mirosul revin și odată cu acestea plăcerea pentru alimentele gustoase. După câteva săptămâni, tusea se estompează și revine energia corpului. Pielea devine mai strălucitoare și ai o mină plăcută. Respirația se ameliorează după câteva luni.

La finalul unui an fără țigară, riscul de accident vascular cerebral este echivalent cu cel al unei persoane care nu a fumat niciodată. Iar riscul de infarct miocardic se reduce la jumătate.  

În sfârșit, după zece ani de viață fără țigară, scad riscurile de cancer al gurii, plămânului și al vezicii. Treptat, speranța de viață crește și se egalizează cu cea a persoanelor care nu au avut acest obicei.

Un măr sau un pahar de apă

Sevrajul nu este ușor, dar reamintiți-vă permanent că dorința de a trage un fum este trecătoare și durează în general între 3 și 5 minute.

Când apare această tentație și este foarte presantă, mâncați un măr sau beți un pahar de apă.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Piedone strânge semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei. „Și, apoi, hop...

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și candidatul cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, anunță că a lansat campania de strângere de...

Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie. Care sunt...

CFR Călători informează că, din data de 1 aprilie, tarifele la biletele de tren vor cunoaște o ajustare. Anunțul a fost făcut în urma...