2500 de nudiști au pozat pentru a semnala o problemă medicală gravă

Aproximativ 2.500 de voluntari goi au pozat pe plaja Bondi din Sydney, Australia, pentru o lucrare de artă concepută să crească gradul de conștientizare a cancerului de piele.

Instalația este cel mai recent proiect al fotografului american Spencer Tunick și este menită să încurajeze australienii să facă controale regulate ale pielii.

Australia este țara din lume cea mai grav afectată de cancerul de piele, spune World Cancer Research Fund.

Conform BBC, voluntarii s-au adunat pe plajă de la ora 3.30 pentru a lua parte la instalație, realizată în colaborare cu organizația de caritate Skin Check Champions, în timpul săptămânii de conștientizare a cancerului de piele.

„Avem ocazia de a crește gradul de conștientizare cu privire la controalele pielii și sunt onorat să vin aici, să-mi pot face lucrarea de artă și să sărbătoresc doar corpul și protecția lui”, a spus artistul de renume mondial Tunick, citat de Reuters.

Bruce Fisher, în vârstă de 77 de ani, care a participat la eveniment, a declarat pentru AFP: „Mi-am petrecut jumătate din viață la soare și mi s-au luat câteva melanoame maligne de pe spate.

„Am crezut că aceasta este o cauză bună și îmi place să mă dezbrac pe plaja Bondi”.

Tunick este binecunoscut pentru că a creat imagini cu nuduri în masă în unele dintre cele mai emblematice locații ale lumii.

Unul dintre cele mai recente a avut loc anul trecut, la Marea Moartă. Aceasta a pierdut o treime din suprafaţa sa începând din 1960, iar nivelul ei continuă să scadă cu mai mult de un metru în fiecare an.

Pentru a trage un semnal de alarmă, aproximativ 200 de persoane au pozat nud şi cu trupurile vopsite în alb pentru Spencer Tunick.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...