Ceaiul de ghimbir, ideal după mesele copioase de Crăciun

Infuzia de ghimbir în combinație cu scoțișoară/miere/cardamom este un deliciu pentru zilele de Crăciun. Dar această infuzie, bogată în nutrienți valoroși, ne ajută în aceste zile cu mese îmbelșugate  să combatem tulburările digestive și în plus să scapăm de kilogramele adunate peste greutatea normală.

Ghimbirul, de fapt rizomul plantei, poate fi consumat crud, ras și amestecat cu diferite condimente, fiert, sub formă de infuzie, sau prajit, în asezonarea diferitelor mâncăruri. Ghimbirul a fost denumit „aurul din bucătărie.

Rizomul de ghimbir conține mulți nutrienți valoroși care combat oboseala, reduce inflamarea, protejează și întărește sistemul imunitar.

De aceste proprietăți putem beneficia atunci când bem infuzia de ghimbir.

Infuzia de ghimbir este ideală pentru a preveni sau a ameliora digestia dificilă după o masă copioasă. Tulburările digestive  și dispepsiile (balonări, arsuri stomacale, reflux gastro-esofagian…) sunt calmate cu ajutorul infuziei de ghimbir.

Infuzia de ghimbir este bună împotriva grețurilor

Aceeași infuzie este recomandată contra grețurilor, vărsăturilor și pentru reducerea motilității gastro-duodenale.

Infuzia  de ghimbir se pregătește astfel: rădăcina de ghimbir spălată, tăiată felii sau dată prin răzăoare, se adăugă în apă clocotită, fără a se fierbe, deoarece prin fierberea se pierd uleiurile volatile pe care le conține. Vasul se acoperă și se lasă la infuzat timp de 30 de minute, după care se strecoară.

Ghimbirul conține vitaminele C și B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, uleiuri volatile.

Și încă o proprietate a ghimbirului. Infuzia de ghimbir cu lămâie are un efect uimitor de ardere a grăsimilor, fiind indicat persoanelor care vor să scape de câteva kilograme peste greutatea normală. În acest caz, infuzia va fi băută înainte de micul dejun, pe stomacul gol.

Ceaiul de ghimbir este bun iarna

Beneficiile infuziei de ghimbir sunt  și mai mult apreciate în timpul iernii, datorită acțiunii reconfortante. Infuzia de ghimbir previne răcelile de sezon și calmează durerile de gât asociate cu acestea. În acest caz, infuzia se bea de-a lungul zilei, fără a depăși patru cești.

Citește și Bine de știut după Revelion: Cum scapi de mahmureală rapid și eficient

Mai multe articole...

Cele mai citite articole