50 de milioane de apartamente rămase neocupate! Unde se află

O ”bombă cu ceas” pentru economia chineză o reprezintă sectorul imobiliar, consideră South China Morning Post, vorbind despre 50 de milioane de apartamente rămase neocupate, care au devenit o povară pentru proprietarii îngrijorați.

Visul chinezilor de a avea o locuință proprietate personală se clatină și odată cu el și economia” titrează și The Detroit News.

Peste 80% din vânzările de locuințe s-au bazat pe începerea plăților încă din faza de proiect, furnizând astfel o finanțare facilă companiilor de construcții, însă în condițiile în care datoriile s-au acumulat, numeroase proiecte au rămas neterminate, provocând o mișcare de boicotare a plății ipotecilor de către cumpărători.

În inima stabilității economice

Astfel de boicoturi, care s-au extins la peste 300 de proiecte în peste 100 de orașe, sunt rezultatul unei crize în creștere care lovește deopotrivă în inima stabilității economice și politice din China, explică The Detroit News.

Pe de altă parte, China începe raționalizarea energiei în fabrici, după ce valurile de căldură extremă au secat râurile și lacurile de acumulare care alimentau hidrocentralele pe care se bazează zonele industriale din sud-vestul țării, spune South China Morning Post, adăugând că autoritățile speră la ”un impact economic limitat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...