Acestea sunt sucurile care ne întăresc sistemul imunitar

Publicat: 23 feb. 2022, 07:00, de Puterea.ro, în Food , ? cititori
Acestea sunt sucurile care ne întăresc sistemul imunitar

În perioada în care sistemul nostru imunitar este scăzut, nutriționiștii ne recomandă prepararea unor sucuri naturale, bogate în vitamica C, A, zinc și alți nutrienți.

Astfel, sucurile sau smoothie-urilor trebuie să conțină fructe, legume, semințe sau nuci.

Atunci când sistemul imunitar este slăbit, persoana este mai susceptibilă la contractarea bolilor, prin urmare, idealul este să consume aceste shake-uri în mod regulat.

1. Suc de sfeclă cu morcov

Este bogat în betacaroten și fier. În plus, ghimbirul are acțiune antiinflamatoare și antioxidantă, astfel încât ar putea ajuta la prevenirea și îmbunătățirea bolilor respiratorii, cum ar fi gripa, tuse, astm și bronșită.

2. Smoothie de căpșuni cu mentă

Căpșunile sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi care promovează apariția anumitor boli. În plus, are iaurt natural, bogat în probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, și mentă care acționează ca antiseptic, reducând capacitatea microorganismelor de a crește în tractul digestiv.

3. Suc verde cu lămâie

Acest suc verde este bogat în vitamina C și folat, acesta din urmă fiind o vitamină care participă la formarea și repararea ADN-ului și al cărui deficit ar putea afecta celulele mediator ale sistemului imunitar. În plus, are ghimbir, lămâie și miere, al căror consum regulat a fost asociat cu o creștere a apărării organismului.