Lecția „cea mai evidentă” a invaziei din Ucraina

Publicat: 08 mart. 2022, 21:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Lecția „cea mai evidentă” a invaziei din Ucraina

Publicația israeliană The Jerusalem Post atrage atenția că lecția „cea mai evidentă” a invaziei din Ucraina este că autocrații trebuie crezuți când spun ceva.

„Lumea trebuie să învețe, și încă repede, iar primul loc în care lecția trebuie implementată e Iranul. La fel ca Putin, Teheranul nu a făcut un secret din planurile lui: hegemonie regională și ștergerea Israelului de pe hartă”.

China joacă într-un alt spațiu-timp

Din La Libre Belgique aflăm o altfel de „lecție”. Și anume că „prietenia dintre Beijing şi Moscova e «solidă ca o stâncă»”, conform ministrului chinez de externe. „Totuși „ţara sa e «dispusă» să joace un rol în criza ucraineană, participând «când va veni vremea» la o mediere internaţională” pentru pace”.

Publicația braziliană Folha Online vede lucrurile diferit: „China pare să joace într-un alt spațiu-timp. Sprijinul ei pentru Rusia nu se extinde și la Putin. O putere cu ambiții globale nu ar încheia niciodată un pact de moarte cu un regim condamnat. Beijingul știe că va veni vremea când Kremlinul, cu sau fără autocrat, va trebui să-și organizeze reinserția geopolitică”.