Bucurie mare la Ministerul Transporturilor: „Mămițica” Cornilă s-a pensionat

Publicat: 22 apr. 2022, 11:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Bucurie mare la Ministerul Transporturilor: „Mămițica” Cornilă s-a pensionat
Anisoara Cornila

Pe culoarele de la Ministerul Transporturilor a fost, ieri, după prânz, o agitație nefirească pentru această perioadă. Nu era vorba de pregătirile pentru Paște, ci de cu totul alte pregătiri.

În sfârșit, ”Mămițică” pleacă din Palatul CFR

„- Ai auzit?/ – Ce să aud?/ -În sfârșit pleacă?/ -Cine?/ – „Mămițica” Cornilă?/ – Oauuu! Uraaaa!. Nu pot să cred?”, „Daa. S-a pensionat cu data de azi”/ -Uraa! Uraa! Uraa! Drum bun, cale bătută” cam așa a decurs, ieri, timp de câteva ore dialogul între angajații din Palatul CFR.

Începând de, ieri, 21 aprilie 2022, fostul director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în prezent director al Direcției reprezentare instanțe, controversata Anișoara Cornilă, s-a pensionat. În sfârșit, angajații din Ministerul Transporturilor, dar și cei ai companiilor din subordine răsuflă ușurați și se bucură că au scapăt de aceasta. Mulți dintre aceștia au desfăcut, de bucurie, sticlele de șampanie sau de bere puse de mult timp la rece, iar alții au ieșit în oraș să ude evenimentul. Practic, au sărbătorit Paștele cu câteva zile înainte!

Presa a semnalat de nenumărate ori că Anișoara Cornilă și-a constituit un veritabil „clan” în minister și în companiile din subordine făcând și desfăcând ițele administrative, numind și înscăunând diverse personaje în conducerile departamentale ale ministerului, dar mai ales în bordul administrativ al companiilor. Totodată, fiecare ministru care ateriza în Palatul CFR era luat în primire de Anișoara Cornilă și avertizat: ”Mămițică, eu sunt bună prietenă cu procurorul X sau judecătorul Y. Dacă ai nevoie, ”Mămițica” te poate ajuta?”.

Şedinţa foto incintantă în biroul secretarului de stat

Anişoara Cornilă a ajuns în Ministerul Transporturilor în guvernarea USL pe filiera Daniel Chițoiu, după ce bulversase întreaga activitate de la Transelectrica. La scurt timp după ce a aterizat în Palatul CFR, ea a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare. Ţinute provocatoare în culori vii- fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase.

Aşa se prezenta Anişoara Cornilă în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor. Cele mai incintante imagini ale acesteia au fost realizate în cabinetul secretarului de stat de la aceea vreme din acest minister, Dragoş Titea. În biroul acestuia, fotoliile din piele verde au devenit accesorii foto foarte îndrăgite de către Anişoara Cornilă, cea care încearca să se prezinte că o persoană sexi, deşi în buletin este trecută de 50 de ani.

De asemenea, din postura de director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice a ţinut să se pozeze şi sala hărţilor de la Ministerul Transporturilor, dar şi lângă steagul României şi al Uniunii Europene. Astfel, mai multe încăperi ale acestui minister au devenit studiouri foto pentru directoare trecută de prima tinereţe, care susţine permanent că este bolnavă, fapt pentru care a şi beneficiat, printr-o fundație a lui Liviu Pop-”Genunche”, de o donaţie consistentă de la compania din bordul căreia face parte.

De la dutty-free, la Ministerul Transporturilor

Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională „Poşta Română” S.A, după care a ajuns la Translectrica și din 2012 a ajuns în Ministerul Transporturilor.