În același timp, a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată.
Inspectorii au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide și care vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.
De asemenea, a fost verificată și procedure de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme. Au fost controlate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.controlate
Printre principalele deficienţele constatate se numără: igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare; depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare); legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare; trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor; lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală; inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme; absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.