Medicul Florin Robe de la Polizu e acuzat că arunca bebelușii prematuri la gunoi

Publicat: 07 oct. 2022, 19:56, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
Medicul Florin Robe de la Polizu e acuzat că arunca bebelușii prematuri la gunoi
Sursa foto: Pixabay.com

Medicul ginecolog Florin Robe este acuzat de către mai mulți părinți că a aruncat la gunoi bebeluși vii născuți prematur. S-a deschis o anchetă penală de tentativă de omor, iar ginecologul Florin Robe are de dat explicații în fața anchetatorilor. Mărturiile părinților sunt șocante.

„Am ajuns acolo (nr. maternitatea Polizu) şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragia şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm –  asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă”, a declarat un bărbat, a cărui soție a născut un copil prematur, la Maternitatea Polizu, pentru Libertatea.

Bărbatu mai spune că soției sale i s-au făcut injecții de dilatare ca să avorteze și nu a fost dusă nici în sala de operații, ci în cabinetul asistentelor.  „A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur și simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a continuat tatăl copilului născut prematur la Maternitatea Polizu, sub asistența medicului ginecolog Florin Robe.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la, probabil că acolo au o cameră frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, a continuat bărbatul.

Ce spun avocații medicului Florin Robe de la Polizu care e acuzat că arunca bebelușii la gunoi

“Înțelegem interesul major al presei pentru acest subiect, însă aducerea în spațiul public a unor informații care nu au caracter oficial, prezentate trunchiat și care lasă loc unor interpretări subiective, încalcă un principiu fundamental în materie procesual-penală, cel al prezumției de nevinovăție. Dreptul cetățenilor la informare nu ar trebui să primeze în fața dreptului clientului nostru de a i se asigura toate garanțiile procesuale până la pronunțarea unei decizii finale de către o instanță de judecată”, a transmis, astăzi, firma de avocatură „Ciobotaru, Schelean și Asociații”.

Avocații medicului de la Polizu care e acuzat că arunca bebelușii prematuri la gunoi mai spun că ginecologul nu se sustrage de la ancheta penală deschisă.

„Clientul nostru nu se sustrage de la efectuarea anchetei penale, dimpotrivă, a răspuns prompt la solicitările procurorilor și a oferit toate detaliile necesare stabilirii împrejurărilor de fapt și de drept, în vederea aflării adevărului. După cum cunoașteți, actele de urmărire penală nu sunt publice și, tocmai de aceea, ne rezervăm dreptul de a nu face niciun fel de declarații în legătură cu actele din dosarul în curs. Această conduită apreciem că ar trebui să fie însușită de toate persoanele implicate, lăsând organele de cercetare să efectueze actele de urmărire fără presiune mediatică. Existența unei anchete în curs de desfășurare nu ar trebui să pună sub semnul îndoielii activitatea profesională a unei persoane, precum nici experiența și conduita sa medicală. De asemenea, facem apel la colegii noștri avocați să respecte normele de deontologie profesională și, nici de dragul publicității, să nu aducă acuze în mod nejustificat împotriva unor specialiști, unități spitalicești sau a unui întreg sistem medical”, au declarat avocații medicului Florin Robe de la Maternitatea Polizu.

Citește și Mărturia mamei care a depus plângere contra medicului de la Polizu: ”Nu a vrut să-i dea nicio șansă la viață”

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele