O tânăra de 17 ani a murit după ce medicii i-au uitat pansamentele în abdomen

Publicat: 16 nov. 2022, 10:17, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
O tânăra de 17 ani a murit după ce medicii i-au uitat pansamentele în abdomen

Anchetă de malpraxis la Spitalul Județean Focșani. Trei medici sunt cercetați de procurori, după ce o tânără de 17 ani a murit în urma unor complicațiilor survenite după o naștere prin cezariană.

Cătălina Elena Maria era originară din comuna Buda, județul Buzău și se mutase recent în jud. Vrancea alături de prietenul său. Familia îi acuză pe medici că i-au uitat pansamentele în corp după operația de cezariană, fapt pentru care au existat complicații și a decedat.

Tânăra de doar 17 ani avea toată viața înainte și abia învăța să se bucure de copilul ei, după ce născuse în luna aprilie, un băiețel sănătos. Imediat după externare însă, au început să apară durerile groaznice în zona abdominală. Mai mult de atât, tânăra ajunsese într-o stare critică deoarece slăbise și nu se mai putea ține pe picioare.

”O să te faci bine, așa i s-a spus. La externare i-au dat o rețetă și i-au spus să nu alăpteze copilul. Știau ceva, ceva că au făcut”, povestește mama Cătălinei, pentru buzau.net.

Tânăra a trecut prin trei intervenții timp de o săptămână

Timp de trei luni, Cătălina a trăit cu o infecție puternică în corp. Abia când starea ei s-a degradat puternic, medicii au hotărât să intre cu ea în sala de operație.

Într-o singură săptămână, copila a trecut prin trei intervenții. Însă la doar o zi după ultima intervenție chirurgicală, Cătălina a murit.

Medicii au întocmit rapoarte false pentru a ascunde faptele

Polițiștii din Vrancea au făcut șapte percheziții, atât la Spitalul Județean din Focșani, cât și la locuințele unor persoane. Procurorii spun că medicii ar fi încercat să mușamalizeze tragedia. Totodată, aceștia au întocmit mai multe rapoarte false pentru a ascunde erorile din sala de operație.

Polițiștii focșăneni au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.