La Sinaia, s-a născut un copil cu o malformație rară. Medicii de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București încearcă să-l salveze

La Sinaia, în această dimineață, s-a născut un copil cu o malformație rară: 1 la 5.000 de nașteri. Medicii neonatologi și chirurgi de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” îl vor evalua și vor stabili conduita terapeutică, a declarat dr. Raluca Alexandru pentru Puterea.ro.

El va fi preluat de la Spitalul din Sinaia și adus cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Alexandru, a precizat pentru Puterea.ro  că bebelușul este așteptat la secția neonatologie – chirurgie.

Este vorba despre o malformație rară, dar medicii de la ”Grigore Alexandrescu” au mai salavat copii cu asemenea malformații.

”Bebelușul va fi evaluat pentru a se stabili dacă nu există și alte malformații, pentru că de regulă mai sunt evidențiate și altele, situație în care riscul de deces crește. Aceasta este o malformați vizibilă, dar pot fi altele  – la inimă de exemplu – care pot fi mai grave.

În funcție de rezultatele evaluării se decide conduita chirurgicală.

Bebelușul a venit pe lume cu o malformație a peretelui abdominal, respectiv cu o fantă și intestinele sunt în exteriorul abdomenului.

Doctorul Raluca Alexandru ne-a precizat că această malformație se nunește laparoschizis (gastroschizis), care înseamnă că, în perioada de formare fetală, peretele abdominal nu s-a închis.

Această malformație are o frecvență de 1 la 5.000 de nașteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole