Prima reacție a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu: Nu știu nimic despre arestarea mea

Publicat: 01 feb. 2023, 08:58, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Prima reacție a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu: Nu știu nimic despre arestarea mea

A apărut și prima reacție a Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, care susţine că nu ştie despre cererea de arestare pe numele lui. 

„Aşteptăm să vedem ce se întâmplă.Nu ştiu (că se cere arestarea mea – n.r.), vedem, vorbim”, a spus Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu pentru Antena 3.

Totodată, acesta a decis să nu comenteze cu privire la faptul că procurorii cer arestarea sa.

„Nu comentez deocamdată despre ce decizie se ia”, a replicat Directorul Romarm.

Procurorii DNA au solicitat marţi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.

Într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

Citește și: Fostul selecționer Victor Pițurcă a ajuns din nou la DNA