Novak Djokovic a fost exclus de la Indian Wells

Publicat: 06 mart. 2023, 11:35, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Novak Djokovic a fost exclus de la Indian Wells

Novak Djokovic (35 de ani, locul 1 ATP) s-a retras de la turneul de la Indian Wells. Jucătorul de tenis nu a primit viza de intrare în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic a solicitat luna trecută guvernului SUA permisiunea specială de a juca la evenimentele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami.

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open din 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în competiţie”, au declarat organizatorii, într-un comunicat.

Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Grand Slam (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial și are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Indian Wells se va desfășura în perioada 6 – 19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale se vor afla câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.