Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze viitorul Guvern al României

Publicat: 22 dec. 2020, 19:03, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze viitorul Guvern al României
Florin Cîțu

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți, pe Florin Cîțu, să formeze viitorul Guvern al României. Partidele politice au ajuns la finalul negocierilor și au stabilit formarea unui Guvern de centru-dreapta format din 18.

„Cu ocazia consultărilor, liderii care formează coaliția s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru funcția de premier”,a decalrata președintele Klaus Iohannis.

„Multumesc pentru incredere! Multumesc coalitiei pentru incredere. Vreau sa ii asigur pe romani ca imi dau seama si stiu perioada grea prin care trece Romania, voi face tot posibilul sa am o guvernare stabila. Romania trece printr o criza dubla, de sanatate si economica”, a afirmat Florin Cîțu după anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Florin Cîțu i-a transmis președintelui României la consultările de la Palatul Cotroceni că este pregătit să preia conducerea Guvernului.

I-am transmis domnului preşedinte că sunt gata să îmi asum această guvernare, în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an şi bineînţeles avem un program de guvernare care aduce multe măsuri importante pentru români în perioada următoare. Am prezentat şi cum văd lucrurile după votul de mâine seară, cum va fi prima şedinţă de guvern şi care vor fi măsurile din acea şedinţă. Am discutat puţin şi despre calendarul referitor la bugetul pe anul viitor”, a precizat Cîţu, la Parlament, într-o declaraţie de presă comună cu liderii coaliţiei”, a declarat Florin Cîțu.