Primăria sectorului 3 a început construirea unui pod rutier, peste râul Dâmbovița

Publicat: 18 mai 2024, 17:21, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Primăria sectorului 3 a început construirea unui pod rutier, peste râul Dâmbovița

Podul va fi amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului, legând artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii, astfel încât șoferii vor avea posibilitatea de a schimba direcția către orice destinație, precizează reprezentanții primăriei.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15.068.977,38 lei (inclusiv TVA). Podul, la care au fost, deja, începute lucrările,va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pentru bicicliști. În intersecțiile nou create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție.

Sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul urmează să fie despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale, iar iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34,45 metri, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11,30 metri și un trotuar tehnic de 80 cm pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11,30 metri și trotuar cu lățime utilă de 4,30 metri, pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3,50 m și un trotuar de serviciu de 80 cm pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3,50 m,  și  pista de bicicliști  de 2 metri lățime.