Accident aviatic pe aerodromul Strejnic din Prahova

Publicat: 18 mai 2024, 19:58, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident aviatic pe aerodromul Strejnic din Prahova

Un nou accident aviatic a avut loc pe aerodromul din Strejnic, din județul Prahova. Din fericire, incidentul s-a soldat fără victime. O comisie din cadrul AIAS s-a deplasat la fața locului.

Accidentul aviatic a avut loc în cursul acestei zilei pe Aerodromul Strejnic din Prahova. La fața locului s-a deplasat o comisie de investigație din cadrul AIAS. Potrivit primelor informații, nu au fost înregistrate victime. Până la acest moment, nu se știe cauza de producere a acestui incident.

”În data de 18.05.2024, în jurul orei locale 12:34, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă, care a avut loc la decolare, pe aerodromul din Strejnic, din județul Prahova, în care a fost implicată o aeronavă tip IAR 46, înmatriculată YR-BVH. Nu există victime. O comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului.”, se arată în comunicatul transmis de AIAS. 

Accidentul are loc la scurt timp după cel produs în cursul zilei de ieri, pe aerodromul din Buzău.

„Astăzi, în jurul orei 10,00, o aeronavă AN-2 din dotarea Aeroclubului României a capotat în timpul rulajului după aterizarea pe aerodromul din Judeţul Buzău. La bordul acesteia se afla echipajul format din doi piloţi ce nu au suferit răniri. O comisie a AIAS – Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, precum şi o comisie internă a Aeroclubului României efectuează investigaţia evenimentului şi vor emite rapoarte la finalul verificărilor”, se arată în comunicatul de presă. 

Citește și: Accidentul aviatic dezvăluie practicile controversate din MApN: Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz