Un bărbat din Alaska a supraviețuit după ce un urs l-a mușcat de cap

Publicat: 21 mai 2021, 17:45, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Un bărbat din Alaska a supraviețuit după ce un urs l-a mușcat de cap

Un bărbat din Alaska a supraviețuit și a reușit să sune la 911 după ce a fost agresat de un urs brun care l-a mușcat de mai multe ori în zona capului.

Allen Minish, în vârstă de 61 de ani, desfășura o anchetă terestră lângă Gulkana atunci când s-a întâlnit, neașteptat, cu un urs brun, relatează Departamentul de Siguranță Publică al trupelor de stat din Alaska.

Dintr-o dată, am ridicat privirea și, la aproximativ 30 de metri distanță, a fost acest urs brun de dimensiuni uriașe”, a declarat Minish pentru CNN.

Minish a încercat să se adăpostească în spatele unor arbuști, dar nu au oferit nicio protecție. A căzut înapoi când ursul s-a apropiat de el și l-a apucat de maxilarul inferior pentru ca ursul să nu-l muște.

Pentru că dacă prinzi maxilarul inferior al unui câine, acesta nu te poate mușca”, a spus el pentru KTUU. 

S-a aruncat, m-a apucat de cap, a luat prima mușcătură, s-a relaxat și a luat a doua mușcătură, asta a fost mai puternică. Și atunci mi-a crăpat toate oasele și o parte din cap”.

Ursul l-a lăsat să plece și Minish s-a rostogolit pe pământ încercând să-și protejeze fața și capul cu brațele până când a plecat. Ursul a părăsit zona și nu a fost găsit.

El și-a folosit tricoul și vesta de topograf pentru a încerca să oprească sângerarea din cap, dar a trebuit totuși să-și șteargă sângele din ochi și de pe telefon pentru a apela la ajutor.

Soldații și personalul local de pompieri și salvare au reușit să-l localizeze pe Minish și să-l ducă la Alaska Pipeline Road. El a fost transportat la Providence Alaska Medical Center din Anchorage, aflat la aproximativ 70 de mile distanță. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat, joi, că Minish se află în stare bună.

Nu se fac eforturi pentru a localiza ursul în acest incident, deoarece nu este considerat o amenințare la adresa siguranței publice în acest moment”, a declarat pentru CNN Austin McDaniel, agentul de informare publică al Departamentului de Securitate Publică al Trupelor din Alaska.