Un deținut din Penitenciarul Giurgiu a fost găsit spânzurat în celulă

Publicat: 15 aug. 2021, 12:14, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Un deținut din Penitenciarul Giurgiu a fost găsit spânzurat în celulă
anp inchisoare penitenciar

Un deținut din Penitenciarul Giurgiu a fost găsit spânzurat în celulă. Incidentul a fost înregistrat sâmbătă dimineață, deținutul fiind găsit spânzurat în grupul sanitar al celulei.

Ofițerul de presă al Penitenciarului Giurgiu transmite că incidentul s-a petrecut sâmbătă dimineață în jurul orei 05:45. „O persoană privată de libertate a săvârșit un act de suicid, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere”, a anunțat reprezentantul penitenciarului.

Personalul medical al Penitenciarului Giurgiu a intervenit pentru resuscitarea acesteia, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță, prin Serviciul Unic de Urgență 112. În ciuda eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 06:34.

Precizăm că acesta se afla în evidența cabinetului medical și a serviciilor de specialitate ale unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei persoanei private de libertate, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate în prezent de organele judiciare abilitate.”