A făcut chimioterapie și operații de extirpare a vezicii și prostatei, din cauza unui diagnostic greșit

Curtea administrativă de apel din Nantes (Franța) a reevaluat indeminizația unui pacient care a trecut prin trei ședințe de chimioterapie și o dificilă intervenție chirurgicală după un diagnostic de cancer greșit.

O eroare cu consecințe dezastruoase. În ziua de 19 iunie 2011, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a fost transportat la Spialul din localitatea Quimper, Bretania, după ce a observat sânge în urină.=. În urma invetigațiilor, medicii au ajuns la concluzia că este vorba despre o tumoră la vezică și că ar avea leziuni suspecte de metastază, transmite site-ul Actu.fr. Medicii i-au prescris trei ședințe de chimioterapie. În decembrie 2011, spitalul a decis extirparea vezicii și a prostatei.

Totuși, un compartiment de anatomo-patologie din Paris a descoperit că bărbatul suferea în realitate de pecom (PEComas) vezical într-o formă rară. În literatura medicală, au fost raportate doar cinci cazuri. În octombrie 2014,  Spitalul Universitar din Nancy, unde a fost transferat pacientul, a estimat că patologia de care suferea acesta era benignă și nu a necesitat tratamentele și intervețiile la care a fost supus în Spitalul din Quimper.

Bărbatul, care nu mai este salariat și care suferă de disfuncție erectilă și incontinență urinară, a decis să se adreseze justiției. El a cerut o indemnizație de 815.336 de euro pentru prejudiciile suferite. La 4 iunie 2020, tribunalul administrativ din Rennes a condamnat  spitalul la plata a 183.213 de  euro și casa de asigurări de sănătate, la 60.398 de euro.  Judecătorii au ținut seama de daunele și suferințele majore, dar și de pierderile înregistrate de acesta prin faptul că nu a mai avut venituri salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...