A fost curtat de partide: Fostul principe Nicolae al României, despre „ofertele politice” pe care le-a primit

Publicat: 29 nov. 2021, 19:00, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
A fost curtat de partide: Fostul principe Nicolae al României, despre „ofertele politice” pe care le-a primit

Fostul principe Nicolae a afirmat duminică, referitor la o eventuală implicare în politică, că este deschis la orice variantă în viitor, dar că momentan îi este bine aşa. El a precizat că a fost ofertat de fost ofertat de PNL şi PSD, dar a refuzat.

“Sunt deschis la orice variantă în viitor. În momentul de faţă sunt bine cum sunt, unde sunt, dar cine ştie ce se va întâmpla în viitor, poate va fi momentul, poate nu va fi, dar bunicul meu nu a încurajat acest demers şi ţin la asta. Nimeni din familie nu a fost încurajat (n.red. să facă politică). (…) Discuţia între mine şi rege nu a fost ceva ce a încurajat, dar situaţia în România e complet altfel de cum a fost acum 80-90 de ani şi poate va fi o mişcare bună pentru mine, pentru familie mea, dar şi pentru ţară. Totul trebuie să fie luat în calcul: cum sunt eu, dacă pot să fac acest lucru, dacă aleg să îl fac, dar în momentul de faţă răspunsul este nu, dar nu ştim ce se va întâmpla în viitor”, a afirmat el, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat cum va reacţiona dacă un partid va veni să îl roage să intre în politică, Nicolae al României a răspuns: “S-a întâmplat asta, de mai multe ori. PNL, PSD şi a fost un partid care nu cred că a fost înfiinţat până la urmă. Am refuzat. E o uşă deschisă şi toate variantele în viaţă trebuie să rămână aşa”.

A primit titlul de principe la vârsta de 20 de ani

Principele Nicolae declara în februarie anul acesta, în cadrul unei emisiuni TV, că politica reprezintă o variantă la care s-a gândit.„Poate în viitor va fi momentul potrivit pentru mine, cine știe… Poate peste patru sau opt ani o să fie momentul potrivit să fac o mișcare în politică. Nu zic nu la această implicare. Cred că un politician trebuie să fie onest. Noi trebuie să ascultăm mai mult la cei de jos și nu la cei de sus. Trebuie să știm ce vrea fiecare om de la țară. Țara noastră nu e doar Cluj, Brașov, Timișoara sau București”, spunea el.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani. În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. Astfel, Nicolae Medforth-Mills a fost exclus din linia de succesiune la Coroana României.