Coronavirus „viu” găsit pe ambalajul alimentelor congelate în China

Autoritățile chineze au descoperit coronavirusul „viu” pe ambalajele unor alimente congelate dintr-un oraș unde a fost identificat un focat de COVID-19. O astfel de constatare dovedește că virusul poate supraviețui în lanțurile de aprovizionare cu frig.

Sâmbătă, Centrul chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a declarat că a găsit urme de COVID-19 „viu” pe ambalajele de cod aflate în frigidere. Descoperirea a fost făcută în orașul Qingdao, situat pe coastă din est a țării.

Cercetătorii chinezi investigau sursa unui focar descoperit recent în oraș și au ajuns să găsească pentru prima dată coronavirus viu pe exteriorul ambalajului mărfurilor refrigerate, scrie The Gurdian.

Urme genetice au fost găsite anterior în probe de alimente congelate, dar niciun virus viu nu a fost izolat înainte.

CDC nu a precizat de unde provine lotul de alimente congelate.

China, care până la focarul din Qingdao nu a înregistrat cazuri noi de COVID-19 în ultimele 55 de zile, a fost una dintre puținele țări care a indicat o posibilă transmitere a virusului prin intermediul  alimentelor congelate.

CDC i-a avertizat pe cei care manipulează produse congelate să nu aibă contact direct cu mărfurile. Oficialii chinezi au spus, totuși, că nu au existat cazuri de consumatori care să contracteze virusul, iar un astfel de risc este scăzut.

Descoperirea vine în contextul în care vineri au fost raportate, la nivel mondial, 413.121 de cazuri de Covid-19, ceea ce reprezintă un record conform rapoartelor autorităţilor sanitare, de la începutul pandemiei, conform Worldmeters.

În Europa, SUA şi Canada, numărul cazurilor depistate a crescut brusc într-o săptămână, cu 44%, respectiv 17%, faţă de săptămâna precedentă. Creşterea numărului de cazuri are două explicații: pe de o parte, a crescut și numărul de teste efectuate faţă de primul val al epidemiei din primăvara acestui an. Pe de altă parte, suspendarea multor restricții în majoritatea țărilor și începutul anului școlar au determinat, la rândul lor, extinderea pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...