A fost inventată jacheta cu acţiune imediată împotriva Sars-Cov-2

S-a inventat un obiect vestimentar care promite să îi protejeze mai mult pe oameni de virusuri. Cinci companii și-au adus aportul la această invenție.  

Companii din sectorul textil – HeiQ, 2A SPA, Windtex Vagotex, Coats și Sitip – au creat „Just5”. O jachetă autoigienizantă care promite să distrugă virusurile cu care intră în contact. Atât ţesăturile, cât și fermoarele au fost tratate de HeiQ Viroblock. O tehnologie textilă capabilă să distrugă 99,99% din viruși în doar cinci minute.

S-a inventat fermoarul auto-gienizant

Prin acţiunea sa antivirală instantanee împotriva Sars-Cov-2 verificată de Peter Doherty Institute for Infection and Imunitatea din Melbourne, Australia. Gabriele Mosso, directorul general al companiei spune că fermoarele sunt acea partea de la îmbrăcăminte pe care o atingem cel mai des în timpul zilei. Și care poate fi cel mai uşor contaminată, potrivit Radio România Actualități. Acesta fiind  motivul pentru care s-a decis realizarea unui fermoar autoigienizant.

Jacheta este disponibilă pe platforma de crowdfunding kickstarter.com și a fost  proiectată în colaborare cu IED din Torino, după cum notează La Stampa. Tehnologia HeiQ Viroblock a fost dezvoltată inițial pentru a trata măștile de față înregistrate de Swiss Medi ca dispozitive medicale. Ea protejează împotriva picăturilor de salivă care persistă în aer și se așează pe suprafețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole